Tuesday, September 11, 2012

Terpanggil


Tengah belek-belek laman  Facebook dengan tujuan untuk melihat post dan komen terbaru dari rakan-rakan sambil dengar lagu Maher Zain - So soon ( tak tau boleh pasrah je dengar sebab selalu tak nak sebab nanti sedih) tetiba aku terlihat akan post ini. 




Lepas baca tentang dia dan blog dia dan ulasan tentang pemergian dia buat tersentuh hati. Tiba-tiba berbagai-bagai persoalan bermain didalam minda yang separa kosong ni. Terkenang macam mana aku pula nanti? Macam mana kalau aku pergi nanti? Bagaimanakah orang akan kenang aku nanti? Macam mana la pula cara aku nanti?

Teringat bila aku melawan cakap mak, abah. Bila lawan gaduh dengan adik beradik aku. Kecilkan hati kawan-kawan. Berbuat zalim. Tinggal solat semua. 

Terpanggil aku untuk menulis entry ni untuk memohon ampun untuk semua salah dan silap dari segi laku, perkataan dan apa yang terlintas di minda sama ada sengaja atau diluar sedar buat semua yang kenal aku samaada selama berkenalan, berkawan dan yang rapat dengan dari aku dari kecil sampai dah besar panjang ni. Aku tau aku banyak dosa. Mungkin kadang aku buat dosa aku minta maaf atau mingkin aku bongkak aku buat tak tahu je. Aku minta maaf buat sekali lagi.

Aku bukan manusia yang sempurna. Penuh dengan kesilapan cuma admit dengan tak je. Sentiasa mengambil ikhtibar dari setiap kesilapan lampau untuk pengajaran melalui masa akan datang dengan lebih baik. Kadang-kala langkah yang aku ambil  mungkin menguris hati insan sekeliling aku. Tapi sedarlah, aku sedang belajar untuk berubah. Tiada niat aku untuk melukakan sesiapa. Harap tiada lagi dendam. Begitu juga aku buat anda semua.

Moga hubungan silaturrahim antara kita tetap ukuh. Walaupun pernah rapuh. Pengakhir kata. Aku minta maaf. Ampunkan semua salah silap aku. Sementara aku masih sempat untuk memohon maaf.

Saturday, September 8, 2012

Raya the 1st.


Bersama housemate selepas selesai menghias rumah dan berhias beria juga untuk tujuan menghasilkan gambar ucapan ini. Hehe! Those sweet moment. 
Dari kiri: Aku, Eyda & Kak Mimi.

As salam, Selamat Hari Raya. Mohon ampun zahir dan batin. Tahun ni 1st time raya secara perseorangan (apart dari family la ceritanya) kerana tanggungjawab berbakti untuk negara. Eceh bahasa. Haha. Ikutkan dapat je cuti sampai raya ke-4 tapi kami tolak sebab nak rasa pengalaman beraya di wad. Mahal pengalaman ni buat kami yang newbies ni dan aku sangat la teruja. Haha. Ada kan orang macam ni? Harus.


Maka, nak dijadikan cerita bersungguh nak buat raya tahun ni meriah tak sedih bila dikenang tak dapat balik beraya sebab tinggal aku dan kakak mimi je kat rumah. Kami tak dapat cuti raya.  Aku nak hias rumah dengan lampu kelip, nak masak masakan special hari raya. Rendang, lontong, nasi himpit segala. 1st attempt ambil risiko untuk masak sendiri sebab sebelum ni asal raya je dah tentu-tentu mak yang masak. Aku incharge bab menghias rumah dan prepare untuk hidang orang datang bertakbir ke rumah je. Bangun esok tau-tau semua dah siap tinggal nak makan je. Nampak sangat kan? Hehe.


Semangat berkobar-kobar nak masak malam raya termati sebab malam raya tu aku kerja petang, pagi tu tak sempat beli sebab bangun pun malas-malas sloth. Tapi semangat tu berkobar balik lepas aku balik solat sunat raya tu. Kebetulan raya pertama aku tukar shift untuk kerja petang sebab nak solat sunat raya. Plus, tak la aku bangun sesubuh teresak-esak menangis sebab tak dapat balik raya bila dengar orang bertakbir. Membeli belah aku dengan kakak dengan gaya gegas di Carrefour The Sphere dipagi raya dengan berbaju raya segak berseri. (Bayang muka disuluh spot-light disertakan dengan sound effect berjalan dalam gerakan slow motion) Haha. Perasan lebih. 


Bertungkus lumus memasak rendang, lontong nasi himpit dan paling penting sedap la kan. Walaupun lontong tetiba ada cendawan pelbagai jenis. Janji rasa lontong. Hehe! Kami pun beraya makan beria dan bungkus-bungkus untuk bawa ke wad. Alhamdulillah rendang habis. Ramai kata sedap. Yeay! Boleh kahwin dah. Yeay! Yeay! Haha!


2nd raya punya cerita pula pergi beraya ke rumah Mr. Always Make My Day pula. Nervousnye seminggu sebelum puasa aku dah rasa dah. 3 hari sebelum nak pergi tu lagi la super super nervous. Decide nak buat Oreo cheese cake sebagai buah tangan. Buat subuh shafi'e sebelum pergi kerja. Pergi kerja pun dok teringat kek tu jadi ke tak. Stress. Haha! Balik tu tengok fridge..



Ini bukan gambar sebenar, tapi serupa la macam ni. Alhamdulillah. Ok boleh bersiap dan shoot ke rumah si dia. Lalala~ Bersiap perempuan faham-faham la. Lepas tu nak ke rumah dia tu dan-dan sesat dekat sejam. Nervous sangat punya pasal. Kesian dia tunggu lama. Sampai kek dah cair pun. Tak berapa seronok sangat la kan. Sob sob. Tapi dapat kad raya dari dia. Ceria balik. Hee!


Cuti raya aku start raya ke-9. Orang dah habis beraya dah aku baru nak terkinja-kinja pakai beraya. Balik kampung lepas habis shift malam. Balik kampong! Oooh Balik Kampung la oi oi! Jumpa mak abah, kucing kesayangan si Tam Tam

.

Ini la haiwan itu. Haih. Buah hati. Balik je mesti buli dia kalau tak tak lengkap hidup rasanya. 
HAHA! (Gelak zalim. Tolong la rasa seram)




Pada hari raya ke-12 tu jatuh pada hari lahir aku yang ke-15. Haha. Ok tipu. 25. Muda lagi. Sambut dengan kawan-kawan yang kebetulan semua ada kat Tapah. Hayati, (kembar tak seibu sebapa), Syafira, Andahar, Sha'ari, Farah Nadia (Esoknya birthday dia pula). Aku buat makan-makan. Jemput kawan dan staff Pusat Haemodialisis Darul Iltizam, Tapah. Esoknya sambut dengan family di KFC. Happy! Tapi gambar semua dalam kamera Abah Bila balik kampung je jadual packed dengan program dan aktiviti. Seronok. Terima kasih kepada sahabat-sahabat yang sangat menyeronokkan dan keluarga yang sentiasa membahagiakan. Bersyukur. Dan hari berikutnya dipenuhi dengan aktiviti beraya ke rumah kawan-kawan. Ganesan pun beraya. 












Selamat Hari Raya 2012! 


Thursday, August 2, 2012

Apakah Perasaan Ini?

Hampa?

Redha?


Optimis?


Menyerah?



Aku tak tau apa yang sebenarnya aku patut rasa. Yang pasti menyerah segalanya pada Allah itu yang seharusnya. Usaha, rasanya tak menjamin  memilikinya. Mungkin penyumbang punca ditinggalkan dan rasa kecewa yang teramat jika begitu berusaha. Ya, mungkin aku patut berhenti berusaha lagi dan hanya berdoa. Moga jika benar bukan dia jodohku, biarlah pekerti sepertinya jua. Aku hanya berserah. Ya Latif.

Saturday, July 28, 2012

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa


Saya dengan ini ingin mengucapkan anda seperti yang tertera pada tajuk diatas. Tapi fahamkah kita tentang maksud PUASA. Mari kita mengulangkaji tentang ibadah di bulan yang penuh barakah ini. Let's go!

Apa itu puasa? 

Puasa sering orang definisikan dengan tidak boleh makan dan minum.

 Tapi benarkah itu sahaja?


Puasa adalah menahan diri dari lapar dan dahaga serta nafsu dari perkara yang mungkar. Dari anggota badan, fikiran, mata dan hati itu sendiri. Selalunya puasa ini dilakukan pada bulan Ramadan atau bulan puasa. Tapi ada juga puasa sunat yang dilakukan pada hari-hari yang istimewa didalam bulan Islam.

 Mengapa kita perlu berpuasa? 

Antaranya untuk melatih diri supaya lebih berdisiplin, sentiasa bersyukur selain membentuk peribadi kita supaya menjadi muslim yang lebih baik. Jika kita mampu mematuhi setiap yang dilarang dan apa yang patut diamalkan pada bulan puasa. Dengan izin Allah, amalan itu akan berterusan untuk bulan- bulan yang mendatang pula. Moga diperkenankan.

Selain menahan makan dan minum. Apa lagi?

1.Hati.
 Semua perbuatan dan kelakuan kita datang dari niat, niat datang dari hati. Maka, perkara pertama yang perlu kita pertekankan untuk latih adalah hati terlebih dahulu. Hati yang yang sentiasa positif. Bebas dari syak wasangka, hasad, dendam dan malas.

 Hati siapa yang tak pernah tercalit dengan semua yang diatas tu? Ya, semua orang akan ada sifat itu tapi ada caranya untuk kita hindarkan dari ia menjadi lebih teruk seperti sentiasa bersangka baik pada semua orang. Walau dia tak berapa baik sangat secara terang-terangan. Yakin setiap orang ada kelebihan dan kekurangan. Dengan itu kita akan terhindar dari bersangka buruk. Jika yakin boleh membimbing dia kepada yang lebih baik atau hidarkan diri dari terlalu rapat jika anda mudah terpengaruh agar tidak mengikut yang tidak baik itu atau menjadi mangsa aniaya. 

Apabila rasa syak. Jangan segan untuk bertanyakan tentang kebenarannya. Hati yang tertanya-tanya tanpa mendapat jawapan yang dikehendaki akan membuat spekulasi sendiri yang tidak tahu akan benar atau salahnya. dan itu akan membuat ia menjadi tambah teruk dan bertambah dosanya. Anda faham maksud saya disini? Kalau faham, bagus! 

Sentiasa niatkan perkara yang baik. Jika terniat perkara yang tidak baik. Ingat ALLAH dan beristigfar. Moga dijauhkan dari niat itu lagi. Tambahan, apabila kita niatkan tentang perkara yang baik. Minda dan badan kita seiring menjadi gembira dan melakukannya dengan ceria. Pernah rasa kan?Pada yang belum. Cuba. Akan tahu ketenangannya. SubhanAllah. Hebatnya kejadian Allah.


2. Solat. Jangan tinggalkan solat 5 waktu. Solat itu WAJIB. Sukarela atau terpaksa. Kita WAJIB melakukannya. Wajib maksud MESTI BUAT JUGA! Bagi yang liat atau dah lama tak solat. Jangan pernah berputus asa untuk azam lengkapkan solat. Tidak pernah terlalu terlambat untuk berubah. Kita boleh berubah bila-bila masa. Maksud saya bila-bila. Tak perlu tangguh untuk esok atau lusa. Yang penting, MULA BUAT.

 Mula-mula nak start balik tu memang liat, malas, payah, buat sebab terpaksa, orang tegur, marah, bebel panjang-panjang. Tapi ambil positif. Kalau tak ada semua itu. Kita tak akan terniat untuk start buat. Mula dengan inisiatif sendiri. Download application waktu solat pada phone canggih kita, alarm pada setiap masuk waktu solat atau minta si dia ingatkan kita untuk solat atau rakam suara yang tersayang gerak kita untuk solat. (Aww~ sweet) Apa sahaja untuk kita bersemangat untuk solat.

Tak ada hukum yang mengatakan tak boleh untuk melatih diri untuk solat. Kalau dulu kita solat sebab mak abah kita suruh, takut kena marah-marah atau pukul. Sama juga disini. Cumanya subjek yang berlainan. Lepas tu bila solat dah jadi rutin harian kita. Diri kita akan ikhlas sendiri untuk solat pada waktunya. Kita akan rasa tak sedap bila sampai belum tunaikan solat sampai selesai. 

Dengan solat, hidup kita akan rasa lebih tenang, Kerana apa jua bangun kita. Kita bercerita pada Dia dan jatuh kita, mohon pada pertolonganNya. Maha Penentu dan Maha Mengubah.  Tiada apa yang boleh melegakan kita selain mengadu kepadaNya. Kita juga akan lebih berinspirasi untuk berkelakuan baik selain rasa sia sia melihat perkara tidak baik dan maksiat. Jujur, saya bercakap melalui pengalaman. Hasilnya sangat indah. Percaya pada kuasa Allah. Sentiasa.

3. Mulut. Berkata-kata tentang yang baik belaka. Banyak orang yang baik lakunya tapi teruk mulutnya, Jika ada yang rasa tidak berbaloi, boleh menyakikan hati orang lain atau sangat sembang sia-sia belaka. Baik simpankan sahaja dalam hati. 'Words are sharper than a knife' Itu maksud diam itu lebih baik dari berkata-kata. Sentiasa berkata-kata tentang yang baik tentang apa juga. Jika niat ingin menasihati. Gunakan kata-kata yang lembut. Bukan dengan perli maki. Kata yang lembut lebih efektif dari kata kasar atau pukul. Jika kita dapat kawal perlakuan kita yang ini. Kita akan lebih disenangi ramai. 

4. Marah. Marah itu sifat syaitan. Kita marah sebab dihasut syaitan. Kan? Tapi bulan ni syaitan kena rantai. So, jika kita cepat marah juga maksudnya. Kita sendiri memang dah ikut syaitan. Bukan kena hasut lagi dah. Cuba bersabar sehabis baik. Elak dari perkara yang boleh buat marah. Jika tak boleh tahan sabar. Ambil wuduk. Berdoa mengadu pada Allah moga ditenangkan hati. InsyaAllah. Pasti lega jiwa.

5. Banyakkan membaca tentang agama, latih diri dengan amalan2 sunnah Nabi s.a.w dan amalan sunat. Cari kat google, baca di Facebook, dengar ceramah di masjid atau di TV pun boleh. Jika ada persoalan tentang agama kita yang tidak jelas. Cari rujukan. Jangan biar tertanya-tanya. Latih diri mengaji Al-Quran. Baca tafsir bila lapang atau paling biasa sebelum tidur macam bedtime story dulu. Kan? Bermakna.

InsyaAllah dengan gabungan semua perkara diatas, jika dapat dilatih dengan baik pada bulan yang penuh berkat ini. InsyaAllah doa semoga kita semua menjadi muslim yang lebih baik. Untuk diri kita sendiri, keluarga dan saudara Muslim kita juga. Amin.


Akhir kata, selamat menunaikan ibadah di bulan Ramadan dan selamat beramal. :)






If You Ever Thought So..






Tuesday, June 19, 2012






BAHAGIA


Semoga ia berkekalan, di dunia dan akhirat sama. Ameen.





Saturday, June 16, 2012

Ambition.




To have Your love is all I ever wanted. It's all the reason I live for. If  You send him to guide me. Thank You. I'm so grateful. If with him I can achieve what I ever wish for.If we were meant to be. Bless us. I wish we can live happily in Your Jannah. Ameen. Thank you Allah. Only You the One who really knows BEST.

Monday, June 11, 2012

Teayang says..


"I’m tired of being alone,
I’m sick of being single, 
I think I need me a girl. I need a girl like...

One that speaks without thinking
Not a little child, but one that will embrace me
Not a girl that plays around sometimes when she’s bored
But one that will only love me
Even if she stays still and guys hand her their phone
That kind of girl that will proudly take out and show my picture

Girl, I need a girl
Pretty no matter what she does
A pretty body, too
Girl, I need a girl
Baby, I need you
Girl, you need me, too

A kind of girl that looks better in jeans than a skirt
A girl that will eat the kimchi fried rice that I make instead
A girl who looks young even though she’s old
I like that kind of girl
(Know what I mean)

A girl that acts shy, but knows how to be bold
Always pretends to careful of her behavior
But when you’re with her
Hmm, y’all know what I’m talking about

Girl, I need a girl
Pretty no matter what she does
A pretty body, too
Girl, I need a girl
I like this kind of girl

Looks are not an issue
But a cute girl who knows style
Even though our hobbies are different
Our tastes are the same
A girl that I can relate to a lot
When we watch movies or listen to music

(Yes!) I love girls, girls I do adore
In front of people, she has principles as she plays
In front of me, she’s like “A’ing, I don’t know”

A voice that wakes me up in the morning
(Morning Kiss) I want to start the day
I’ll learn on your knees at night
As I listen to a lullaby
I want to dream of you

Make my heart race again
Make me able to create sweet songs again

You know don’t need no more
It’s just not like that
You’re the person I want to give my heart to

Girl, I need a girl
Girl, I get, gotta make you’re mine
I’m treat you right, baby

Girl, I need a girl
Pretty no matter what she does
A pretty body, too
Girl,, I need a girl
Baby, I need you
Girl, you need me too

Girl, I need a girl
Girl, I need a girl

Girl, are you listening to me?
Baby, I need you
Girl, you need me, too


Girl, I need a girl"




Me: Ya. I'm here. Shut. (~ ~ ,)


#Perasangilagilaterukan?Haha.Okbye. Beranganlebih.


Friday, June 1, 2012

Dear,



Maybe I'm NOT your only choices.
That's why you wouldn't spell a word of HOPE


Unlike me, I ONLY choose you.
So, I got to pay the prize of  any  INSECURE outcomes.



Ya Allah, If he's really the one for me
Blessed our love. May it all for seeking Your love



And if he's not
Lean me some courage to face it and let go. 



Only You the One for me to
HOPE 
and the One who knows me better. Ameen.


Tuesday, May 29, 2012

Mr. Make My Day


Dikala aku putus harapan diri itu muncul mengintai hati
Kusambut seperti biasa
Namun masih berhati-hati risau dikecundangkan
 lagi
Walau dia pun baru terluka tetapi masih tetap tabah

Menjalani hidup seperti biasa
Masih tidak berputus asa untuk mencuba lagi.
Tidak seperti aku. Terluka dan terus kecewa.
Teruskan hidup namun pedih. Putus harapan untuk menerima lagi
Aku lemah.

Dia cuit hatiku supaya ketawa bila aku terkenangkan sedih
Melihatkan ketabahannya membuat aku mencontohinya
Beriku semangat tatkala ku terhidu kekecewaan
Selalu menyakat mengusik hati manja ku

Timbulkan keceriaanku semula dalam tanpa ku sedar

Peribadinya yang jika bagi sesiapa gadis yang melihat
Akan tertambat seperti mana aku juga sekarang
Tanggungjawabnya pada yang Satu dan ibubapa sangat dititikberatkan
Itulah peribadi setiap gadis idamkan pada seorang suami
Macho dan handsome pada perilaku yang sopan dan berbudi bahasa
Maka dia tidak perlukan rupa bak Fahrin Ahmad
Melihatnya sudah cukup untuk buat ku tersenyum bahagia
Comelnya cukup tampan bagi hati ini


Terlalu banyak yang aku kagumkan tentang diri itu
Walau telah aku luah isi hati
Tetapi itu bukan penjamin aku akan memiliki dirinya
Yang Maha Berkuasa yang menentukan segala
Hanya doa yang mampu aku panjatkan
Moga jodohku indah seperti dia




Friday, May 18, 2012







''A sad thing in life is when you meet someone who means a lot to you, only to find out in the end that it was never meant to be and you just have to let go..''





Sunday, May 13, 2012





PUTUS HARAPAN.


Aku dah penat berusaha. Aku redha je dengan ketentuanNya





Monday, May 7, 2012

Yang Tertinggal


Aku telah diterima menjadi Jururawat U29 UiTM di Kampus Perubatan Sg. Buloh pada bulan September. Antara detik paling bahagia setelah sekian lama aku mencari kerja tetap. Walaupun jawatan yang ditawarkan kontrak selama 2 tahun. Aku nekad. Aku akan buat yang terbaik. Demi kebahagian aku berkhidmat dalam bidang yang aku minati. Ini yang aku mahu dan aku tak akan sia-siakan. (Eceh, bersemangat sungguh Hidayah ni. -_-'')


Aku dan 3 lagi staff yang ditempatkan di Klinik Konsultasi. Ain, Rasidah, Nik. Kami ditugaskan untuk membantu dalam program PURE  dan HOPE UiTM sebagai Research Nurse part time sebelum ditempatkan di wad 1. Kajian tentang berapa kadar populasi di Malaysia yang berpenyakit kronik, mati tanpa sebab medikal dan berbagai lagi. Kami mengikut untuk melakukan health screening di Shah Alam. Seronok tetapi lebih penat berbanding kerja di wad.


Disana aku berkenalan dengan Efa, Azizi, Syamsul, Rahimi, Iwani. Researcher di UiTM. Start kenal masa buat rehearsal bertanya soalan program PURE pada penduduk. Kami rapat. Selalu lunch bersama. Kak Siti (bukan Siti Norhaliza. Bukan. Bukan.) Dimana beliau in charge untuk menjaga kami staff nurse baru ni. Banyak jasanya. Terlalu baik sekali. Masa aku temuduga dulu aku ada nampak dia lalu depan bilik temuduga. Aku terpana sekejap. Gayanya yang tegap, lemah lembut tapi tegas dan seperti contoh, untuk aku masa tu. Aku nak jadi macam ni. Aku bisik pada diri sendiri. Ya. Gan batte Hidayah!




Bulan Oktober 2011. Aku difahamkan bahawa aku terpaksa dihantar untuk mengambil pengalaman di PPUM dalam bidang Neurosurgical. Maka, dengan itu aku haruslah menyewa dikawasan berdekatan agar tidak menyukarkan aku untuk ke tempat kerja baru itu. Setelah sekian lama aku mencari rumah atau bilik sewa. Kebetulan aku SMS sahabat baikku si Deli berkenaan perkara tersebut. Dia menyatakan rumah sewanya hanya 2 minit ke sana tetapi beliau tidak tahu akan bagaimana caranya dan kebetulan juga dia sedang mencari rakan untuk menyewa sekali. Alhamdulillah. Rezeki.



Dengan itu, aku pun berpindahlah dari rumah mak sedaraku ke rumah sahabatku ini. Sungguh sedih hati ini namun inilah hidup. Aku tau aku akan rindukan rumah itu. Maknyah layan aku seperti anak sendiri. Dia memang nak aku kerja di Sg. Buloh. Senang katanya. Aku faham. Selalu bangun buatkan sarapan setiap pagi meneman aku dikala aku bangun sesubuh untuk iron baju ke kerja. Hari-hari bertanyakan aku macam mana hari aku hari ni. Dimana mak terlalu jauh untuk bercerita dan bermanja. Ok aku sedih.


..................................................................


Sekarang Maknyah sakit. Tapi aku akan balik ke Sg. Buloh tengokkan dia bila aku cuti. Sentiasa doakan dia akan sembuh seperti sedia kala dan kembali ceria seperti dulu. InsyaAllah. Itu je yang kakak mampu buat.




Banyak cabaran menimba pengalaman di Neurosurgical PPUM. Menangis. Rasa tak berguna. Sampai satu tahap nak berhenti menjadi nurse. Maknyah tempat luahkan perit memberi nasihat. Ok lega sikit. Tabahkan hati semata kerana pengalaman. Banyak benda yang nak kena start balik dari mula. Tak pe. Enjoy myself. Biarkan propa itu dibelakang. Yang baik aku ikut. Yang teruk tak perlu hirau. Ada juga yang ok boleh buat kawan. So ok la. Stress? Dengar lagu bagi mood ok balik. Lepas tu ok. Back to work. 




Sekarang dah nak masuk 7 bulan aku di situ. Dan setiap hari Jumaat kami akan berkumpul di UiTM. Hari untuk kumpulkan point untuk CNE plus strees-free day. Hehehe! Alhamdulillah. Boleh function dah. Banyak lagi yang kena belajar tapi insyaAllah. Aku akan pastikan aku master tentang Neurosurgical. Supaya aku jadi pioneer di UiTM yang cekap. InsyaAllah. Doakan aku ye. 





Kahwin? Ok. No komen. Malas nak fikir dah boleh? -___-''


( ^ ^ )




 ''The happiest people do not have the best of 

everything, they simply make the best of 

everything.''





Sunday, May 6, 2012

Blues



The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

Under the same sky, at different places
Because you and i are dangerous
I am leaving you
One letter difference from ‘nim’^
It’s cowardly but i’m hiding because i’m not good enough
Cruel breakup is like the end of the road of love



No words can comfort me
Perhaps my lifetime’s last melodrama
Now its final curtain is coming down



I was born and i met you
And i have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even with my eyes closed, i can’t feel you

The winter had passed
And the spring has come
We have withered
And our hearts are bruised from longing

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

I feel like my heart has stopped beating
You and i, frozen there, after a war
Trauma, that has been carved in my head
Once these tears dry up, i will moistly remember my love
I’m neither painful nor lonely
Happiness is all self-talk
I can’t stand something more complicated
It’s no big deal, i don’t care
Inevitable wandering, people come and go

I was born and i met you
And i have loved you to death
My cold heart that has been dyed blue
Even if you have left, i’m still here

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

Again tonight, underneath that blue moonlight
I will probably fall asleep alone
Even in my dreams, i look for you
And wander around while singing this song

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh

(i’m singing my blues)
Used to the blue tears, blue sorrow
(i’m singing my blues)
The love that i have sent away with the floating clouds, oh oh




Saturday, May 5, 2012

Tenggiling Ku



Belian serentak bersama sahabat rapat. 
Kak Mimi dan Eyda.


Haiwan peliharaan ini secara rasmi menjadi hak milik aku sebelum Tahun Baru Cina Tahun 2012. Sudah lama aku idamkan untuk mengambil binatang peliharaan yang membolehkan membawa aku ke mana saja dikala aku ingin menuju ke destinasi yang jauh (eceh) membeli belah, dan mengangkat barang setiap kali pindah bak selori tu. Kalau tak, mak aku akan bertafakur panjang bila masa aku minta abah datang angkat barang. Haih~


Niat lainnya, boleh la aku bawa mak abah, adik beradik, sahabat handai jalan-jalan pabila sunyi sepi. Eceh.
lepas adanya binatang peliharaan ini. Puma (motor) tak juga disisihkan. Tetap setia memnbawa aku ke tempat kerja, membeli belah, pergi jogging, merempit eh tak. Hehe!


Bila dah ada...

Pergi daki Bukit Broga


Menyongket


Tolong kawan pindah rumah


Memeriahkan kenduri kahwin kawan-kawan.
(Bila aku pula?)


Dan menyongket lagi. Yeahehe!

Memang multitask tenggiling ni. Haha! Macam tuannya juga. Hehe. Macam-macam lagi tempat aku redah dengan binatang ni sambil memekik bajet bilik karaoke. Lepas ni nak aim rumah pula. InsyaAllah. 


Tuesday, April 17, 2012

Fuh! Fuh!



Dah berhabuk dah blog ni. Lama sangat tak tulis apa-apa kat sini. Haih. Banyak benda yang berlaku nak share tapi disebabkan kemalasan (ayat macam biasa) yang terlampau. Membuatkan ruang disini terabai untuk sekian lama. Dok pakat tengok blog orang je rajin. InsyaAllah dalam masa terdekat ni yah update balik blog ni. Till then, kerjaaaaaa!